Kinderwijz ZOMER 2018

10.75

Inhoud Kinderwijz ZOMER 2018

Het kinderwijz Zomer nummer staat in het teken van pubers.

 • Verbinden met pubers: lastig of toch niet? door Margriet Schouten
  Met tips voor een goede puber-ouder verbinding
 • Ieder kind mag zijn eigen weg vinden
 • Pubers zijn de thermometer van de maatschappij
 • Een andere kijk op het overbeweeglijke kind
 • Pubertijd: je zal er maar in zitten
 • Positieve kriebels door het spel KompasVinder
 • Had ik het toen maar geweten
 • Help! Mijn puber ontploft – artikel uit het boek van Tisch Neve
 • Brandstof voor de motor van talentontwikkeling
 • Vermoeden van autisme _ Suzanne Buis

Uitverkocht

Beschrijving

Pubers zijn de thermometer van de maatschappij
Volgens Martine F. Delfos zijn pubers de thermometer van de maatschappij. Door hen krijg je inzicht in de moderniteit van mens en maatschappij. In de tweede helft van de twintigste eeuw hebben pubers en adolescenten de maatschappij grondig vernieuwd en dat merken we nog steeds aan kleding, seksualiteit, individualisme, adolescent egocentrisme, de snelle opkomst van het virtuele milieu en de neiging de wereld te veroveren. Adolescenten van eind vorige eeuw zoals Bill Gates en Steve Jobs, beiden geboren in 1955, hebben het gezicht en de bereikbaarheid van de wereld veranderd. Met een klik op computer of mobieltje is de wereld (letterlijk) onder handbereik. Zijn pubers en adolescenten daardoor veranderd? Nee! Is hun gedrag veranderd? Ja!

‘Ieder kind mag zijn eigen weg vinden’
Interview met Jeannette Stam, grondlegster van kindercoaching.
In haar praktijkruimte, het Kindercoachkasteel, spreekt Leonieke met de gepassioneerde Jeannette Stam, een pionier op het gebied van kindercoaching. Vol vuur en enthousiasme vertelt ze over haar visie met betrekking tot het coachen van kinderen en hun ouders.

Puberteit: je zal er maar in zitten
Wessel (14 jaar) en zijn vader zitten zwijgend op de bank tegenover Charlotte Visch (integratief kindertherapeut). De vader van Wessel vertelt dat ze samen zijn gekomen omdat Wessel zoveel stress heeft over school. Hij zit nu in de brugklas van een havo/vwo-school en hij kan het allemaal niet aan. Terwijl zijn vader verder uitleg geeft over het dagelijks leven van zijn zoon, kijkt Wessel dromerig de andere kant uit. Maar Wessel is degene die een probleem heeft, dus is hij de persoon die Charlotte kan vertellen wat er echt aan de hand is.

Extra informatie

Ondertitel:

word (eigen)wijzer over kinderen

Bedrukking:

full colour

Afwerking:

full colour met 2 nietjes in de rug

Over het tijdschrift

Hier komt tekst over het tijdschrift

Uitgebreide inhoud

Hier komt straks uitgebreide inhoud van het themanummer Pesten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kinderwijz ZOMER 2018” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…

Het hoogstimulatieve kind

19.95

Het hoogstimulatieve kind : Hoe ga je om met kinderen die gevoeligheid combineren met druk en emotioneel intens gedrag
Hooggevoeligheid kan samengaan met druk en emotioneel intens gedrag. Het kind is gevoelig, hulpvaardig, sociaal en spontaan, maar kan ook moeilijk te corrigeren zijn. Hij lijkt niet te willen luisteren en reageert met boze buien. Op school heeft hij moeite met concentreren, met stil zitten en verstoort hij nogal eens de les.
Ouders hebben vaak al van alles geprobeerd, maar hun kind blijft ‘de baas spelen’ in huis, zo leggen ze uit. Hij wil gewoon niet luisteren, is de gedachte, of: hij heeft een (te) sterke wil. Om je kwaliteiten vorm te geven gaat het echter niet om de wil, maar om vaardigheden. Een druk-gevoelig kind (in dit boek ‘hoogstimulatief’ genoemd) snapt best hoe hij zich moet gedragen en wil daar ook graag aan voldoen, maar hij beschikt niet over de vaardigheden om dat te realiseren.
Vaardigheden zijn te oefenen, daarom biedt dit boek een stappenplan voor ouders om hun kind te leren met lastige situaties om te gaan. Zodat ongewenst gedrag vermindert en de kwaliteiten van hooggevoeligheid beter tot hun recht komen.

Een boek vol tips voor ouders om hun druk-gevoelige kind te begrijpen en te begeleiden; en voor iedereen die meer wil weten over de drukke variant van hooggevoeligheid.

Pubers zijn leuk! Inspiratieboek voor ouders van pubers

20.95

Voor jou als ouder of professional die werkt met pubers schreef kinderpsycholoog Tischa Neve daarom dit boek. Een boek met columns en inhoudelijke artikelen vol eyeopeners, humor en veel praktische tips. Geen theoretisch boek over het puberbrein, maar een inspiratieboek voor bij het grootbrengen van en omgaan met pubers.
Door dit boek te lezen snap je waarom een puber doet wat hij doet en kun je daar weer om lachen.
Je leert en ervaart hoe je door samen te werken vanuit contact en verbinding lastige situaties kunt voorkomen en oplossen, hoe je omgaat met lastig gedrag en hoe je een puber eigen verantwoordelijkheden kunt geven.
Kortom: hoe je samen deze pittige én leuke periode makkelijker doorkomt.

Mijn hoogbegaafde puber

20.95

Je hoogbegaafde puber begeleiden: hoe doe je dat?
In dit boek vol persoonlijke verhalen zijn pubers, ouders, leerkrachten en onderzoekers het eens over wat daarvoor nodig is: loslaten en goed contact houden.

Tegenstrijdig?
Hoogbegaafde jongeren nemen veel zaken waar. Er is zo veel onlogisch, zo slecht geregeld in de wereld, er is zo veel onrecht en ellende, wie gaat er nu eens iets óplossen?! Daarbij komen grote denkprocessen op gang, waarbij soms alle energie uit het lichaam verdwijnt. Dit kan leiden tot ongemotiveerd gedrag, althans in de ogen van ouders en leerkrachten. In ernstige gevallen kunnen er zelfs depressies of hevige ruzies ontstaan.

Dit boek geeft antwoord op vragen als:
– Waarom doet mijn hoogbegaafde puber zo sloom/brutaal/chaotisch?
– Hoe weet ik wat er omgaat in mijn hoogbegaafde puber?
– Waarom hebben sommige hoogbegaafden juist een prima puberteit?
– Hoe bereiken wij samen een leefbare puberteit?

Lees inspirerende, openhartige verhalen over twijfels en oplossingen, doe ideeën op en beleef vol vertrouwen deze bijzondere fase in het leven van jouw hoogbegaafde puber.