Mijn broer heeft autisme

15.95

Een boekje voor kinderen die een broer met autisme hebben.

Via dit boekje krijgen kinderen een kijkje in de wereld van een broer met autisme. Er worden handige tips en weetjes gegeven, waardoor ze hun broer beter leren te begrijpen.

Ik ben Merel. Soms ben ik wat druk. Dan wil ik graag spelen en springen!
Maar soms ben ik ook rustig, niks mis mee toch?
Het liefste zou ik de hele dag met mijn broer willen spelen, maar helaas kan dat niet altijd.
Hij houdt namelijk niet van drukte en gekke dingen. Mijn broer heeft autisme.

 

Beschrijving

Beschrijving

Een boekje voor kinderen die een broer met autisme hebben

Ik ben Merel. Soms ben ik wat druk. Dan wil ik graag spelen en springen!
Maar soms ben ik ook rustig, niks mis mee toch?
Het liefste zou ik de hele dag met mijn broer willen spelen, maar helaas kan dat niet altijd.
Hij houdt namelijk niet van drukte en gekke dingen. Mijn broer heeft autisme.

Via dit boekje krijgen kinderen een kijkje in de wereld van een broer met autisme. Er worden handige tips en weetjes gegeven, waardoor ze hun broer beter leren te begrijpen.

Recensie NBD Biblion
Net als in ‘Mijn zus heeft autisme’* (2020) staat ook in dit tweede deel van de reeks ‘Bijzondere kids’ autisme centraal. In deze oblong uitgave wordt ingezoomd op het leven met een autistische broer. De auteur/illustratrice heeft als moeder volop ervaring met het omgaan met autistische kinderen. Die ervaring heeft ze op praktische, inzicht gevende wijze vertaald en verbeeld in dit boekje. Het is lastig om een broer te hebben met autisme, maar als je kijkt naar wat er onder de gegeven omstandigheden mogelijk is of mogelijk gemaakt kan worden, kun je met je broer een (meer dan) leuke dag te hebben. Het is mooi om te zien hoe autisme uitgelegd wordt aan de hand van Memoryplaatjes die bij elkaar horen, maar in het hoofd van een autistisch kind vaak niet gecombineerd kunnen worden. Met volop informatie over gedrag, emoties, helpende trucjes, regels en afspraken, de manier waarop je met je broer het best kunt praten, planning en voorspelbaarheid. Om samen te bespreken met kinderen vanaf ca. 6 jaar. Eenvoudige, cartoonachtige kleurenillustraties vullen de tekst aan. Laagdrempelig voor gebruikers, thuis, op school, vanuit de bibliotheek.
Onder begeleiding vanaf ca. 6 t/m 9 jaar. *2020-04-1354 (2020/26). Uitgave in oblong formaat en twee invulpagina’s.
Recensent: Mart Seerden van NBD Biblion

Extra informatie

Extra informatie

Druk:

1e druk

Titel :

Mijn broer heeft autisme

Ondertitel :

Een boekje voor kinderen die een broer met autisme hebben

Auteur :

Eline Kaptein

ISBN :

9789079603602

Formaat :

17 cm hoog en 24 cm breed

Verschijningsdatum:

reeds verschenen in september 2020

Aantal pagina's :

24 pagina's full-colour

Serie :

Bijzondere kids

Over de auteur

Over de auteur

Eline Kaptein is moeder van drie dochters. Alle drie zijn hoogbegaafd met autisme, adhd en hersentrauma. Door de jaren heen heeft ze hierdoor veel ervaring opgedaan en die deelt ze graag met andere gezinnen. Eline heeft in 2011 het bedrijf Muisje Sensitief gestart, waar hulpmiddelen te verkrijgen zijn voor kinderen met een stoornis in de prikkelverwerking. Door de ervaring met haar eigen kinderen is de boeken serie ‘Bijzondere kids’ ontstaand.

Andere suggesties…

X