BETER communiceren

29.95

Het boek BETER communiceren is een nieuwe krachtige methode om de relatie tussen mensen met LVB en hun begeleiders beter op elkaar af te stemmen.

Dit boek maakt duidelijk hoe de hulpverlener vanuit verschillende invalshoeken vorm en inhoud kan geven aan een betere samenwerking met mensen met een licht verstandelijke beperking. Er wordt uitgelegd wat de mogelijkheden en de valkuilen zijn, maar ook wat de eigen rol van de hulpverlener in de totstandkoming en het onderhouden van deze relatie kan zijn.

Door middel van verschillende theorieën en praktijkvoorbeelden geeft Janneke Altenburg praktische handvatten en nieuwe inzichten aan begeleiders en leerkrachten die in de dagelijkse praktijk te maken hebben met deze complexe problematiek van mensen met een licht verstandelijke beperking.

Uitverkocht

Het boek BETER communiceren is een nieuwe krachtige methode om de relatie tussen mensen met LVB en hun begeleiders beter op elkaar af te stemmen.

Door middel van verschillende theorieën en praktijkvoorbeelden geeft de auteur praktische handvatten en nieuwe inzichten aan begeleiders en leerkrachten die in de dagelijkse praktijk te maken hebben met deze complexe problematiek.
Ieder mens wil graag begrepen worden, erkenning krijgen, en zich gewaardeerd voelen. Kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking en complexe problematiek hebben deze behoefte natuurlijk ook. Doordat zij vaak afwijkend en opstandig gedrag laten zien kost het begeleiders of leerkrachten vaak meer moeite om hen hierin te begeleiden.
Naarmate de problemen steeds groter worden gaat de meeste aandacht uit naar het complexe en ongewenste gedrag. Emoties komen steeds meer op de voorgrond te staan en de communicatie gaat steeds moeizamer verlopen. Van wederzijds begrip is inmiddels geen sprake meer.

Mensen met een verstandelijke beperking worden steeds vaker geïdentificeerd met hun probleemgedrag waardoor hun oorspronkelijke eigenheid steeds meer naar de achtergrond verdwijnt steeds.
Auteur Janneke Altenburg is ervan overtuigd dat mensen met een verstandelijke beperking zich beter begrepen voelen als zij op een andere manier benaderd worden. Door oog te hebben voor zowel de emoties van de ander, als voor de eigen emoties én aan te sluiten op het juiste communicatieniveau wordt een basis gelegd om tot een goede en duurzame samenwerking te komen.
Dit boek maakt duidelijk hoe de lezer vanuit verschillende invalshoeken vorm en inhoud aan deze relatie kan geven; wat hierin de mogelijkheden en de valkuilen zijn, maar wat bovenal ook de eigen rol van de hulpverlener kan zijn in de totstandkoming en het onderhouden van deze relatie.
Door middel van verschillende methodes, theorieën en praktijkvoorbeelden geeft Janneke Altenburg praktische handvatten en nieuwe inzichten aan begeleiders en leerkrachten die in de dagelijkse praktijk te maken hebben met deze complexe problematiek.
#Wat is een lvb
#Symptomen lvb #Oorzaken lvb"
#Behandeling lvb"
#Opvoeden met een lvb"
#Leven met een lvb"
#Onderwijs voor kinderen met een lvb"
#Wetten en regelgeving voor mensen met een lvb"

Extra informatie

Druk:

1e druk

Ondertitel:

Beter communiceren met mensen met een licht verstandelijke beperking

EAN / ISBN

9789079603404

Pagina's:

96 pagina's

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “BETER communiceren” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over de auteur

Janneke Altenburg is orthopedagoog en werkt inmiddels 12 jaar binnen de gehandicaptenzorg.

X